az ön kosarában jelenleg 0 db termék van
kosár tartalma
 
  Következő Buli:Jazzklub


Kisdiák korában vette kezébe a dobverőket, s ezektől azóta sem vált meg, kivéve, amikor évekig jég hockey-zott. Többféle jazz-zenekarban és formációban játszott, majd a 1960-ban korengedménnyel a Benkó Dixieland Band tagja lett. 1962-ben a József Attila Gimnáziumban osztálytársaival megalakította az Omega Együttest, s minden tiltás ellenére a magyar rockzene ezzel beindult.
Az Omegával számos nagylemezt és kislemez adtak ki, elsőként vehettek részt világ dalfesztiválokon, többek között:Barbarella, 1968, World Music Song Festival Tokyo, 1971, 1973, 1975, Sopot Song Festival és más események. Angliába hívták meg a zenekart 1968-ban két alkalommal, ahonnan már angol nyelvű koronggal tértek vissza.Ezután nyíltak meg az itthoni stúdióajtók e zene előtt, s első lemezünk pár nap alatt "Aranylemez"lett. A "Kérgeskezű favágók" instrumentális dallal dobszólói a toplisták élére repítették; a többi mellett a "Petróleumlámpa",a "Gyöngyhajú lány", az " ' 958-as Boogie-Woogie Klubban" továbbá az összes igazi Omega siker fűződik a nevéhez.
1971-ben kiváltak Presser Gáborral az Omegából és megalakították az Locomotiv GT-t, természetesen Adamis Annával, ahogy az Omegát is. A zenekar motorja, menedzsere, mindenese és dobosa volt 1975-ig. 
1976-tól zenei pályáját Los Angelesben folytatta. Új zenekara a Laux& Cream Cheese sűrűn szerepelt a New Yorki Music Television programjaiban. Az "It's my faith" című saját dalára a maga által készített videoklipet különdíjjal jutalmazta az MTV.
1985-ben látogathatott haza először, s a 90-es évek elején hazatelepült. Laux Trio & Friends új alapítású zenekarával unplugged és akusztikus zenét játszottak. Egy sor CD-t adott ki, Joe Murányi klarinétossal készített közös lemezeket, aki még Louis Amstronggal zenélt együtt.


A Laux trió tagjai, Román Péter (basszusgitár), Vincze Pál (billentyűs hangszerek), Laux József (dob/ütőhangszerek) és a trió állandó vendége Laux Tibor (ének/gitár).
Jelenleg a legújabb CD-én dolgoznak "Tour de Laux" címmel.


Díjak és Kitüntetések:

1971: Yamaha Music Fesztivál, Tokyó II. díj
1972: Yamaha Music Fesztivál, Tokyó, külön díj
1984: New York, MTV különdíja
2000: Huszka Jenő-díj
2002: Szent Lázár lovagrend tagjai közé választják
2002: Bánffy Miklós-díj, kulturális vállalkozó és előadóművész
2008: Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje

A svájci Paiste-Gong & Cymbal gyár által megjelentetett éves katalógusban a világ legjobb dobosai közt tartják számon egymás után 5 éven keresztül.

Látogatók:

 

                           Laux József

  

             Louis Armstrong és Joe Muranyi

             Joe Muranyi és Laux József

              Csupó Attila és Csupó Gábor

              Laux Trió & friends
      Román Péter, Vincze Pál, Laux József,
           Laux Tibor és Halper László


                           Laux József